HALLO, 2015!

Guten Tag!

Zdravím vás z Drážďan, kde jsme s Barčou oslavily Silvestr.:) Doufám, že vaše oslava byla aspoň z půlky tak super, jako ta naše!! Byl to můj nejlepší Silvestr, takže tohle bude taky ten nejlepší rok. Nový rok je už tak nějak synonymem novoročních předsevzetí. Novoroční předsevzetí, která jsou každý rok stejná, dodržujeme do půlky ledna. Někdo možná i o týden déle. Každý rok máme možnost něco změnit. Doopravdy můžeme dělat změny kdykoliv během roku, ale přeci jenom nám to od začátku roku přijde snazší. Já bych to radši nazvala novoroční rozhodnutí. Několik jsem jich tedy sepsala, a to konkretně o mém šatníku:

V roce 2014 jsem navštívila Budapešť, koupila jsem si dokonalé New Balance, byla poprvé ve Francii a v Berlíně a popáté na Rock For People.♥
Poznala jsem spoustu skvělých lidí, jako Toma, Barču, další Barču, Domču, Elišku, Pavlu a další ♥
Založila s Nataškou City Mod a uspořádala módní přehlídky + oslavu. S Tomem jsme fotili a vystavovali Lidé HK.♥

Základem úspěchu je vědět, co ve svém šatníku vlastně máme. Takže hned takhle na začátek roku si šatník celý projdu a protřídím a to samé pak budu opakovat každý (nebo každý druhý) měsíc.
Pokud bych si třídila jeden šuplík po druhém, měla bych své oblečení i ve své hlavě rozdělené a do jednoho outfitu bych ho pak spojila jen těžko. Proto vyndám úplně všechno najednou. Jelikož mám oblečení na více místech (ve skříni na ramínkách, v poličkách, šuplících, na ramínkách na stojanu, v šatně a v předsíni:D), donesu ho všechno na jednu hromadu a začnu třídit.
U každého kusu si musím položit víc otázek. Jako první zjistím, jestli není nějak zničené - seprané, žmolkaté,.. Pokud ano, ale jde to, budu ho nosit na doma. Pokud ne, dám ho do krabice na charitu. Dalším otazníkem jsou barvy. Možná.. ale fakt jenom možná.. jste si všimli, že u mě v šatníku mnoho barevného oblečení nenajdete. Není to žádná póza, ale prostě se mi barevný oblečení nelíbí. Nejvíc se mi líbí šedá a bílá, černá je samozřejmost. Jediná barevná barva, co přichází v úvahu, je modrá. Světlá, tmavá, to je fuk. (Možná výjimečně pastelově růžová, nebo khaki.) Přemýšlela jsem, jestli to chci změnit, nebo ne. V poslední době jsem narazila v obchodech na nějaké kousky v takové tmavě limetkové barvě, takže to by možná mohl být první krok k barvám v mém šatníku. Musím podotknout, že pokud vy budete třídit svůj barevný šatník, měli byste se zamyslet (nejen co se barev týče), jestli se v tom daném kousku oblečení cítíte dobře a v neposlední řadě popřemýšlet, jestli vám to sluší. S černou je tak trochu boom, protože sluší snad každému, a protože skoro každá černá věc vypadá dobře. Snažte se tedy u černých věcí přemýšlet o střihu a materiálu. Zajímavý střih a kvalitní materiál vynahradí tu méně zajímavou barvu. Pokud jsem se tedy u daného kousku přesvědčila, že je v dobrém stavu, má aspoň trochu zajímavý střih a je z materiálu, co mi ještě chvíli vydrží, přichází na řadu poslední otázka. Kdy jsem to měla naposledy na sobě? Jestliže už si ani nevzpomenu, je to jasné. Tenhle kousek by mohl lépe posloužit někomu jinému, a proto patří na Vinted. U každého kusu oblečení, který takhle vyřadím, musím myslet na to, že si místo něho můžu pořídit nějaký nový. To je pro mě ten nejlepši důvod pro třízení šatníku.:D
A jak tedy plánuju na druhou stranu nakupovat?
Nemám moc času na procházky po obchodech bez cíle, ani na zběsilé hledání jedné vytoužené věci. Mám takový seznam toho, co mi v šatníku chybí, takže když jdu okolo oblíbeného obchodu (nebo když mi na mail přijde info o slevách), mrknu se, jestli zrovna nenajdu něco ze svého seznamu. Mimo to se samozřejmě podívám i po něčem jiném, a pokud mě něco opravdu zaujme, musím si opět položit základní otázky. Jsou v podstatě stejné, jako ty z třídící části, ale především musím zvážit poměr cena/kvalita. Taky se mi občas stane, že objevím nějaký kousek, který už ve svém šatníku mám, a i přesto si ho koupím. Proč? Má možná lepší střih, je z kvalitnějšího materiálu,.. Koupím si ho tedy s vědomím, že ten původní prodám. Je to obrácený postup obměňování šatníku, ale funguje to.:) Moje poslední rozhodnutí je to, že přestanu s TAKZVANOU inspirací. Poslední dobou jsem často projížděla Pinterest a hledala si outfity "pro inspiraci". Ve skutečnosti jsem se pak snažila vytvořit stejné ze svého šatníku. A nikdy to nevyšlo. Na těch fotkách to vypadá tak idylicky.. Ve skutečnosti už se mi to tolik nelíbilo. A tak jsem se na to vždycky vykašlala a vymyslela něco podle sebe. Dělala jsem to tak vždycky a v novém roce se toho chci opět držet.

Mimo svůj šatník chci v tomto roce udělat minimálně takový pokrok, jako v roce minulém. Před rokem jsem si totiž uvědomila, že po škole nic moc nedělám, a tak jsem vytvořila něco úplně nového. S blogem jsem udělala velký krok dopředu, což bych nikdy bez vaší podpory nedokázala. Čtu si všechny vaše komentáře, které mi dělají neskutečnou radost. Často se u toho culím a tak trochu se těším na další článek a další reakce. Snažím se zlepšovat, a proto mi moc pomáhá i vaše konstruktivní kritika. Ráda si s vámi píšu maily nebo zprávy na fb, takže pokud se někdy cítíte nanic, chcete poradit, nebo mi udělat radost, napište mi taky.:) 
Rok 2015 bude skvělý, pokud na to nebudeme spoléhat. Musíme se snažit něco dokázat, snažit se a nenechat se odradit. Hlavně si musíme umět udělat radost a nepřestávat myslet na to, že všechno zlý je k něčemu dobrý!
pusu, Anna♥

15 komentářů:

  1. U mě v šatníku se taky nenajde moc barev :) Pastelově růžovou mám taky moc ráda, ale třeba právě k modré jsem si zatím cestu moc nenašla :)

    Lovely imperfections

    OdpovědětVymazat
  2. Barvy v šatníku mám, ale asi letos při letošní otázce "kdy jsem je měla naposled na sobě?" neustojí...
    Krásný článek Aničko, líbí se mi jak jsi vystihla moment, kdy si čteš komentáře a culíš se, taky to tak mám. :-D

    OdpovědětVymazat
  3. skvělej článek!! a silvestr byl nejlepší a připadám si opilá ještě teď :(

    OdpovědětVymazat
  4. S barvami jsem na tom stejně...ale přesně jak říkáš, často se mi barevná věc líbí na ramínku a už už se raduji, že jsem objevila něco skvělého konečně barevného a když si oblečení zkusím, né že by mi třeba nesedělo, ale zkrátka se cítím né ve své kůži, úplně jako bych to nebyla já...máš to tak stejně?
    Každopádně držím palce,ať se nějaký ten barevný kousek ve 2015 objeví , Aničko :)!
    A jinak co se týká zlepšování, nenapadá mě nic víc, co by se dalo vylepšit, blog je perfektní a komentáře na culení si zasloužíš :D :)!

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek, já jsem na třízení oblečení hrozná :D A přeju ti hodně štěstí s dosahováním cílu na blogu, myslím, že to hravě zvládneš :)

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
  6. Ako vidím, bol to úspešný rok ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Aničko, do novýho roku Ti přeju další spoustu báječně prožitých dní a kreativních nápadů. Máš u mě obrovský obdiv a respekt za to, co jsi v minulém roce dokázala!!

    OdpovědětVymazat
  8. Já miluju třídit oblečení, vždycky najdu něco fajnovýho :D prej " co to je? To je přece boží!" .. Klasika :D
    Jinak, mělas úplně nejlepší fotky v roce 2014 <3

    OdpovědětVymazat
  9. Krásná koláž, jsem ráda, že jsem mohla být součástí!!! :* <3
    Style by Eliza

    OdpovědětVymazat
  10. Připadám si na tom stejně. Ale především ti musím říct, že máš nádherné nohy, ne každý má to štěstí. :-)
    A zároveň ti přeju vše nejlepší do Nového roku, hodně úspěchů, štěstíčka, zdravíčka a krásný vzpomínek především!

    OdpovědětVymazat
  11. skvely clanok, mas to proste pod palcom :) Mne sa hrozne paci take monochromaticke oblecenie, ale bohuzial stale podlahnem nejakej farbe ah :D aky mas vinted ucet?
    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
  12. Krásně a výstižně napsaný! Asi bych taky měla něco podobnýho udělat. A jinak s barvama to mám stejně (pokud teda nejde o ponožky)!

    OdpovědětVymazat

♥♥♥