weekend.

V minulém článku jste mohli vidět fotky z úterý, středy a čtvrtka, kdy jsme byli teprve na cestě do Castres. Dneska už to jsou fotky z víkendu, kdy jsme byli s Alice v Toulouse a v Carcassonne. Do Toulouse jsme jely jen na chvíli a spíš jsme prošly obchody a daly si piknik, protože ve středu tam pojedeme spolu s ostatními a to půjdeme hlavně po památkách. V Carcassonne jsme se viděli i s ostatními a teď jsme ještě stihly s Alice mrknout na blešák, co zrovna probíhá hned nad domem. Teď už trochu padáme únavou a zítra vstáváme v 6 a jedem do školy! Nemůžu se dočkat a to jediný, co k tomu všemu můžu říct, že tohle se prostě nedá ani srovnávat s nějakým cestováním letadlem do hotelu a zpátky. Už jenom to, že jsme v rodinách, že nám tady všechno ukážou, že s nima můžeme do školy,.. To je podle mě ten nejlepší způsob, jak poznat nějakou zemi.:)

TOULOUSE














moje první cesta metrem ve Francii !
 CARCASSONNE




 BLEŠÁK V PUYLAURENS


8 komentářů:

  1. Opět závidím. Jinak před chvílí jsem koukala na tvoje fotky z akce Vyfoť Hradec, pěkná práce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dekuju!:) kdes je videla? obavam se, ze pokud k nim nejsou popisky, tak nejdou moc dobre pochopit..:(

      Vymazat
    2. Na FB Vyfoť.to ... je tam popisek: Třetí místo a příběh složený z věcí, co podle Anny neexistují - stejně jako Hradečtí králové. Hradec je totiž věnné město královen. ... mě by to zajímalo, jak si to myslela, takže klidně popisek dopiš aspoň sem :)

      Vymazat
    3. Jeej no ale můj komentář k těm fotkám je trochu delší :D

      Hradec Králové je věnné město královen, tudíž jsme zde nikdy žádné krále neměli. Hradečtí králové neexistují. Vyfotila jsem tedy něco, co neexistuje.
      1 Hned první je to spravedlnost. Na fotografii je socha držící váhy, která stojí před soudem v Hradci Králové. Spravedlnost musí být slepá, a proto nemá na fotografii vidět oči.
      2 Dále jsem vyfotografovala abstraktní obraz skrze prosklenou výlohu Galerie Koruna V Kopečku v Hradci Králové. Zde můžete vidět v podstatě dvě neexistující věci. Abstraktní umění a odraz.
      3 Nejprve jsem chtěla prostřednictvím fotky sdělit, že levitace neexistuje. Vyfotila jsem levitující dívku (která zrovna prožívala okamžik pravdy, když házela míč na koš protihráček), ale v zápětí mě napadlo, že tato fotografie může zobrazovat i neexistující gravitaci. Je jen na vás, čemu uvěříte.
      4 Při sobotním fotografování jsem navštívila i Farmářské trhy v Gayerových kasárnách. Zde jsem navázala konverzaci i s jedním starším pánem, jak jsem na to při focení projektu Lidé Hradce Králové zvyklá, a ten mi začal povídat o jakési Foglarově uličce. Řekl mi, že plán renovace této uličky je již mnoho let připraven, ale vedení města se k tomu stále nijak nemá. Poradil mi, že ulička vede ze Švehlovy ulice přímo na Tylovo nábřeží a já se rozhodla ji hned navštívit. Atmosféra tam je podle mě nepopsatelná. Je to tak malé místo, ale přitom z něj sálá tolik. Díky pizzerii se zahrádkou a starým kamenným stěnám křivolaké uličky jsem si rázem připadala, jako bych byla někde v Itálii. Bylo mi jasné, že toto místo do svých pěti fotek musím zařadit. Rozhodla jsem se zachytit ježka v kleci na stěně v této ulici, protože je to symbol tajemna a kdo ví, zdali někdy vůbec existoval. A samotná ulička? Existuje vůbec?
      5 Se Sovětským Svazem na věčné časy. To pravil obří nápis tyčící se na budově dnešní Komerční Banky na Náměstí osvoboditelů. Toto místo možná lépe znáte pod pojmem "U tanku". Na tomto místě totiž tank mnoho let stával. Dnes už zde tank ani nápis nenajdeme. V onu sobotu, den focení těchto fotek, zde ovšem probíhala jakási přehlídka těchto vozidel. Jedno z nich jsem proto zachytila na své poslední fotografii. Nezapomeňte, že věčnost neexistuje.

      Vymazat
    4. Tak jsem uhodla jen tu spravedlnost a jezka v kleci, ale moc hezky projekt. Skoda, ze ten tvuj komentar u toho nebyl...jo a ta ulicka je uplne super. Ja kdyz tam sla poprve tak jsem koukala jak blazen, ze tam neco takovyho je :)

      Vymazat
  2. Máš nádherné fotky, jak tady tak na vyfoť.to :)

    OdpovědětVymazat
  3. překrásné fotky :) já miluji záběry z cest! vždy se k nim nostalgicky vracím a vzpomínám, to je k nezaplacení...

    OdpovědětVymazat

♥♥♥