NMD

Miluju cestování a nedokážu si představit, že bych celý život měla práci, kde bych seděla v kanceláři a měla nějakých 20 dní volna za rok. Zní to asi naivně, ale slyšeli jste už o digitálním nomádství
Cestovat a u toho pracovat? ANO, prosím. 
Pokaždé, když jsem na novém místě, tak mě to neskutečně nakopne a mám chuť okamžitě něco dělat. Takže ta představa, že můžu pracovat a zároveň poznávat nová místa, je fakt dokonalá. Navíc já nemám ráda ten typ "cestování" jako pláž-hotel-jídlo-nákupy, takže moje vize, jak sedím uprostřed velkoměsta s počítačem a hrnkem kafe je naprostej sen. Nomádství je ale většinou o tom, že lidé vyrážejí do levnějších zemí (a často i obytným autem), aby ušetřili - a zároveň normálně pracovali - třeba na několik týdnu či měsíců v roce. 
S tím se zároveň pojí i minimalismus, protože při tomhle životním stylu s sebou opravdu nemůžete tahat kufry plné oblečení a dalších nepotřebných věcí. Takže se musíte zamyslet nad tím, bez čeho se neobejdete a sestavit si šatník čítající jen pár nejdůležitějších kousků. A pak taky můžete popřemýšlet, jestli není lepší ten zbytek poslat dál, než ho pořád skladovat ve skříni.
A navíc mě hrozně baví jezdit vlakem/autobusem nebo lítat, samozřejmě. Hlavně teda v tom vlaku mě baví pracovat na počítači nebo číst. (O tom, jak strašně miluju řízení auta se tu rozepisovat asi nebudu a hrozně mě mrzí, že to má tu nevýhodu, že u toho nestíhám dělat něco jinýho:(..)
Já bych nejradši strávila cestováním celý život, ale je mi jasný, že to je asi bohužel nereálný. A jelikož ani nevím, kde budu za rok - jestli budu na  n ě j a k é  VŠ, nebo n ě k d e pracovat, nebo ležet doma na gauči a koukat na telku - tak opravdu bohužel nemůžu říct, co budu dělat celý život. 

Ale opravdu si přeju, aby to nebyla nuda, aby to nebyl stereotyp, a aby to nebylo bezohledný těžení peněz a jejich utrácení za zbytečnosti.

A jak si svůj život představujete vy? Máte už plány, co po škole? Nebo už pracujete a (ne)baví vás to?



















A tyhle nový adidas NMD jsou přesně pro takový cestování stvořený. Jet někam bez tenisek je pro mě už naprosto nemožný a tyhle jsou skvělý! Nemyslíte?:)





12 komentářů:

  1. Super článek! Já se jsem v maturitním ročníku, takže při výběru VŠ nad tímto přemýšlím pořád. A ještě jsem nevymyslela nic u čeho bych si řekla, že je to fakt dream job. Mám celkem podobné požadavky, chci aby moje práce byla zajímavá a abych mohla cestovat a poznávat svět. Ráda bych i nějaký čas žila v zahraničí, takže uvažuji nad školou v Británii :))

    OdpovědětVymazat
  2. Ono asi každej je jinej..v osmnácti jsem měla podobný představy jako ty, dneska jsem šťastná za to, že mám svoje stabilní doma a tu práci v kanclu :-)

    Ale je pravda, že za ty roky se doba změnila a za nás nebylo tolik možností dělat "z domu", prakticky odkudkoli ze světa....

    OdpovědětVymazat
  3. Boží článek a boží fotky, klasika <3

    OdpovědětVymazat
  4. tohle by bylo něco pro mě:) !
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Jee, máš krásnou představu :D Já se vidím ve svém domě někde uprostřed lesa, budu pracovat z domova, starat se o psy/vlky a mezi lidi budu vycházet, jen když se mi bude chtít. Cestovat se bude někam na sever, ne moc na rušná místa. To je zase něco pro mě. Být mezi lidmi je pro mě strašný stres, takže se neuvěřitelně těším, až budu mít za sebou VŠ (jestli na to vůbec dojde) :D Ta práce v kanceláři je opravdu strašák.. taky bych si to nedokázala představit. Potřebuju si všechno rozhodovat a řídit sama a mít takovou tu volnost a svobodu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tvoje představa zní taky krásně!:D Ale já naopak lidi kolem sebe potřebuju a někam na venkov mi stačí jet tak jednou za měsíc.:D Ale až budeš někde uprostřed norskýho lesa obklopena vlky, tak tě rozhodně přijedu navštívit<333 :D

      Vymazat
  6. Och taktiež by som si prijala takú prácu <3 cestovať, poznávať, fotiť, pracovať... Presné plány, čo budem robiť po škole ešte nemám, pretože mám na to takpovediac čas :) Ale ináč premýšľam. Premýšľam stále a nad všetkým. Aj nad svojou budúcnosťou. :) Krásny článok a fotky takisto! :)
    WITH GREY WOLF

    OdpovědětVymazat
  7. Tímto článkem ses mi úplně trefila do nálady :D Momentálně jsem si vymyslela, že se naučím španělsky a budu tak 2 měsíce pracovat v Barceloně - z domova a pak se přesouvat jinam a vždycky se někde na chvíli zaseknout a jet zase dál .. jojo, to by byla paráda!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jéje.. Španělština je moje láska a pracovat někde ve Valencii je největší sen!!

      Vymazat
  8. A navíc mě hrozně baví jezdit vlakem/autobusem nebo lítat, samozřejmě. Hlavně teda v tom vlaku mě baví pracovat na počítači nebo číst. (O tom, jak strašně miluju řízení auta se tu rozepisovat asi nebudu a hrozně mě mrzí, že to má tu nevýhodu, že u toho nestíhám dělat něco jinýho:(..)

    TOTO absolutne aj ja pocitujem :D

    OdpovědětVymazat
  9. přesně jak říkáš, taky mě cestování inspiruje po všech směrech .)

    OdpovědětVymazat
  10. Naprosto výbornej článek! Teď zrovna nad tímhle přemýšlím denně, rozhodla jsem se nejít na VŠ, jelikož ani nevím jakým směrem jít chci a co v budoucnu chci dělat, takže jsem teď v Anglii jako au pair (takže jakoby práce, ikdyž je to fakt leháro a je tu spoustu času na přemýšlení (u mě v tom horším případě) a dělání věcí co člověka baví!) takže jsem maximálně ráda, že jsem někde jinde, poznávám jinou zem, nové lidi, protože mě to přesně nabíjí novou energií něco dělat, zkoušet nové věci a poznávat kdo chci v životě být!:)

    OdpovědětVymazat

♥♥♥