PFM!

V minulém článku jsem psala o současném problému fast fashion a v návaznosti na něj bych vám postupně ráda představila konkrétní oděvní firmy, které se snaží tento problém řešit - nebo minimálně nepřispívají k jeho prohloubení. Pokud chcete vy sami začít s hledáním lokálních značek hned - dorazte už tento pátek, sobotu nebo neděli na Prague Fashion Market. Nejen, že je hlavním partnerem Fashion Revolution v Praze (mimo jiné zde v neděli zdarma proběhne promítání filmu The True Cost, který upřímně doporučuju), ale hlavně nabídne nespočet českých (i zahraničních) módních značek
Já se už nemůžu dočkat, že tam objevím spoustu pro mě neznámých značek, ale zároveň jsem zvědavá na nové kolekce od mých oblíbených prodejců. Několik z nich vám teď doporučím, ale věřím, že si na místě každý najde to svoje. Letos bude na marketu nově i stánek FRESH! věnovaný nadějným studentům designu, stánky se super občerstvením (Local Food Market)​ a foto koutek. Navíc v pátek a v sobotu bude Ýbrkýbl :: Fashion bazar plus sobotu v 16 a 18 hodin i módní přehlídky. 
Je na co se těšit - a já už se tam mooc těším! Budu tam v sobotu taky lovit styl, potkáme se?


MIKELA DA LUKA
Jednoduché tvary, minimalistické potisky, příjemné materiály (miluju svoji mikinu s pruhem, viz. úvodní fotka <3). A jsem fakt zvědavá na novou denimovou kolekci!

KAŠ-MI-DAŠ
Už jako malá jsem měla radši papírnictví, než hračkářství. Hrozně mě baví všechny sešity, diáře, tužky, pohledy a taky moc ráda píšu dopisy.<3 Od kaš-mi-daš si přeju snad úplně všechno, tak schválně, co si vyberu na místě?



BASH BASH
Značku Bash Bash, kterou před necelými dvěma lety založili umělci z Ukrajiny, jsem dosud neznala a jsem FAKT zvědavá, jak bude vypadat naživo. Všechno vyrobeno na Ukrajině, sice jen pánský, ale to já osobně beru jako plus.:)


2 komentáře:

  1. Kaš-mi-daš vypadá super, už sjíždím jejich stránky a koukám, že mají i blog.
    Díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ta mikina s pruhem vypadá parádně a jinak taky tak trochu ulítávám na papírnictví a ty sešity s mramorovým vzorem? Jsou boží!
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

♥♥♥