stockholm.

Podívat se do severských zemí jsem si vždycky přála a mám radost, že letos se mi to už dvakrát splnilo. V červnu jsme byli v Kodani za ségrou, která tam žije. (články 1 a 2) Minulý víkend jsme se vydali do Stockholmu. Byl to výlet s jedním malým batohem a jedním milým klukem. Právě on to ode mě dostal jako dárek k narozkám. Jeho první let. 
Ze švédskýho letiště Skavsta (o velikosti 5 Gatů haha) jsme dojeli do našeho super airbnb bytu (busem z letiště, kterej stál skoro stejně jako letenky, oh yeah). Měli jsme seznam míst, která nevynechat (mimo jiné i od mojí pražský super spolubydlící, která je původně ze Stockholmu - thanks Jess!),  takže jsme viděli super galerie (třeba Bonniers Konsthall), knihovnu, moderní stavby jako třeba úžasnej Stockholm Waterfront, kostely (S:t Johannes kyrka), multifunkční budovu Kulturhuset Stadsteatern na Sergels Torg atd. 
Akorát jsme kvůli onemocnění poloviny naší posádky (a já to výjimečně-naštěstí/bohužel nebyla)(ano, Josef si svůj dárek bohužel proležel s horečkou) už nezvládli vidět jižní část města - ostrovy Gamla Stan a Skeppsholmen. Aspoň ale máme o důvod víc vrátit se tam někdy zpátky.<3




Bonniers Konsthall a výstava Insomnia


Kulturhuset Stadsteatern 1

Kulturhuset Stadsteatern 2

Kulturhuset Stadsteatern 3

Sergels Torg

Bonniers Konsthall café 
Stockholm Stadsbibliotek


Designgalleriet

Designgalleriet



bavilo nás to, jak se tam skvěle prolínají různý výškový úrovně města - Gebrian o tom mluvil třeba v tomhle videu

a taky perfektní souznění starších a novějších budov a různých materiálů
tohle v čr podle mě nenajdete nikde.


Stockholm Waterfront

S:t Johannes kyrka

obchod s lokální recyklovanou módou - ve stockholmu nic neobvyklýho, v praze stále spíš výjimečně :(

< 3 a moji dva nejlepší parťáci
toho vlevo si můžete koupit tady


5 komentářů:

  1. Takhle v zimě to musel být zážitek. Před čtyřmi lety jsem byla v Norsku na podobném pobytu jako jezdíš přes Erasmus+ ty a moc se mi tam líbilo. Teď si sever připomínám buď díky knihám Nesba nebo seriálem Bron (Most). Pokud jsi neviděla, doporučuji - severská atmosféra N°1! :)
    K.
    http://inkpotstories.com/

    OdpovědětVymazat
  2. A zrovna Gamla Stan je fakt krásnej - totálně fotogenický místo s úžasnejma vyhlídkama na město, takže doporučuju 100% se vrátit! :) Od tebe by ty fotky byly peckový.
    A já bych nejradši letěla hned :D

    OdpovědětVymazat
  3. Super fotky, ta druhá se mi líbí nejvíce, něco na ní je prostě! :-D Jinak jsem se taky vždycky chtěla podívat do severských zemích. Snad, jednou...
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Ty joo ♥ já jsem naprosto zamilovaná do severských zemí, ale ve Stockholmu jsem ještě nebyla. To budu muset podle fotek rychle napravit :3 supeer!

    OdpovědětVymazat

♥♥♥