have less / do more

Mít míň věcí. To neznamená vyházet na novej rok všechno starý oblečení a nakoupit pár nových cool kousků, to neznamená všechny dekorace hodit do koše a žít mezi 4 bílými stěnami. Mít míň znamená nakupovat míň – a když už, tak s rozvahou. Před nákupem čehokoliv se stačí zamyslet: 
1 mám to už doma?
potřebuju to mít víc než jednou?
3 je to rozbitý – jde to opravit?
4 vydrží mi to (budu se s tím chtít stěhovat?)
5 co s tím udělám až to přestane být cool / funkční / hezký?
Poté, co si položíte všechny tyhle otázky, si už nikdy nic nekoupíte, haha. Nebo teda na mě to dost funguje. Když mám pocit, že fakt potřebuju novej stůl, představím si, jak se s ním stěhuju do svýho prvního vlastního bytu a dojde mi, že musí bejt FAKT boží a ne "jen" ucházející z ikey. Když si uvědomím, kolik mi už za můj krátkej život vyschlo laků na nehty, neodvažuju se kupovat si další. Dobrou čepici jsem hledala snad 3 zimy a perfektní šálu jsem nenašla vůbec, tak jsem si ji letos nechala udělat od babičky k vánocům. (ty ale v tomhle outfitu nehrají roli.)

Po dlouhém pátrání po nejvíc basic šedý mikiny bez kapucy, bez zipu a bez loga, která se hodí k džínům i slušným kalhotám, nestojí milion a je zevnitř nejměkčí na světě, jsem ale přesně takovou objevila v second handu 1981, otázky došly a já ji už asi nikdy nesundám. Stejně jako zbytek tohohle outfitu (vč. brýlí, jupí!), ve kterým mám pocit, že už nic hledat nepotřebuju.<3 Tak taky nehledejte a užívejte to, co máte. :) Jinak se utopíte. A jestli nevěříte, tak počkejte na první stěhování!

mikina, kabát – 1981.cz | kalhoty – Lindex | boty – TOMS via Urbanlux | ponožky – we are ferdinand | brýle - Ace&Tate






p.s. brýle jsem si zamilovala v srpnu v Kodani v Ace&Tate. Jelikož mám dost dioptrií, nechtěla jsem si skla nechat dělat tam, tak jsem si obroučky (po nekonečným rozhodování) objednala do ČR a skla si nechala udělat v dobrý optice. A věřím, že tyhle brýle dlouho nesundám! <333










9 komentářů:

  1. Anonymní2/1/18 17:14

    Ten kabát je naprosto famózní!!

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělej článek a máš pravdu, nejsem takový minimalista jako ty. Ale snažím se a postupně mi to dělá radost. Hrozně mi v tom pomohla Madeline Olivia -> https://www.youtube.com/channel/UC4CpQoAPJNGGUPG92Fbwxqw

    https://cakovamichelle.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Veľmi krásne napísané! Práve som si uvedomila, že už dlho som neminula žiadne peniaze niekde v obchode a keď už, tak len na veci, ktoré som fakt potrebovala. (asi to bolo aj tým, že peniaze ktoré som míňala boli ťažko zarobené :D)
    btw. nečudo, že si z okuliarí tak nadšená. Sú úplne božské a veľmi Ti pristanú <3
    WITHGREYWOLF

    OdpovědětVymazat
  4. Naprosto perfektní outfit. Jinak já jsem se na minimalismus zrovna po Vánocích docela dala, protože jsem zase vyhodila spoustu věcí (a to jsem si myslela, že už jsem to v létě fakt zredukovala na minimum, ale hele - omyl). A i když to není jenom o vyhazování, tak mi to dost pomáhá, líp se mi přemýšlí, celkově žije, a navíc pak mám právě přehled o tom, co vlastně mám a co potřebuji... :)
    Kout světa

    OdpovědětVymazat
  5. skvelý outfit :) tú pravú šedú mikinu hľadám aj ja, tak snáď sa mi pošťastí.

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat
  6. Moc hezký článek a krásný outfit. Už tě dlouho sleduju na insta, a hrozně se mi líbí ta jednoduchost a přitom zajímavé kombinace. Snad se k tomu taky jednou dopracuju. Jinak minimalizovat se snažím poslední dva roky, a myslela jsem si, jak mi to hezky jde. Až do doby, kdy jsem balila na Erasmus a zjistila, že do krosny a batohu (můj mimimalistický challange, že to musí stačit) se vejde jen pár věcí. Ve skříni mi tu teď visí celkem 28 kusů. A život je fajn. Podle mě have less, do more platí na 100 procent. :)

    OdpovědětVymazat
  7. used to be questioning if you could be all for becoming a guest poster on my blog? and in alternate you would put a hyperlink the put up? Please let me know whenever Hello! My buddy told me something like fotokopi toneri or toner or maybe kartu, do you know what does it mean? Laters!
    RCG Online Store

    OdpovědětVymazat

♥♥♥