it's not just a coat.

Styl se postupem času vyvíjí každému. Nejde ale ze dne na den říct - měním styl. Koupit si místo batohu kabelku a místo lyžařské bundy kabát. Změnit styl - to prostě nejde. Pořád se musíme ohlížet na to, co se líbí nám osobně a na to, co se nám hodí do šatníku. Vidět na tumblru fotku slečny v krémovém áčkovém kabátku s Pradou na předloktí, koupit si "něco takového" a zamkout bundu ve skříni? Ne. Vkus se nám může postupně měnit, ale musíme si pořád uvědomovat, co se líbí nám osobně - a hlavně - co se nám líbí na nás samotných. Kabát pod kolena? Ještě před dvěma lety bych si řekla - nikdy. Před rokem jsem si říkala - super, ale na mně? Když jsem si ho v Promodu kupovala, dozvěděla jsem se od prodavačky, že se moc neprodává, protože nikomu nesluší. O tom, že jde hrozně moc o to, jak oblečení nosíme, se asi rozepíšu zase jindy. Teď se snažím říct jenom to, že si z toho kvanta střihů, barev a materiálů musíme umět vybrat. Neohlížet se na to, jestli se nám konkrétní kus oblečení líbí na někom jiném, ale na to, jestli ho budeme mít s čím kombinovat a jestli celkově do našeho stylu zapadá, případně jestli ten konkrétní kousek posune náš styl o krok dopředu.
Kabát jsem tu už v jednom outfitu měla - v kontrastu s trikem a teniskami. Tentokrát jsem ho zkusila zkombinovat s dlouhým topem/šaty, které jsem si koupila v létě v Zaře. Je to super střih - rovné dlouhé triko s našitou nařasenou částí vepředu. Materiál je hodně podobný tomu, ze kterého je i kabát. Matný černošedý. Proto jsem ho chtěla trochu probudit lesklými oxfordkami a třásněmi na krku (je trochu úsměvné, že "probouzím" černočerný outfit černým náhrdelníkem, ale opravdu si k tomu dokáže někdo představit lesklý skleněný neonový náhrdelník?! nebo cokoliv jiného než černého?) a na závěr (asi tenhle článek vydám jako knihu, jak moc je obsáhlý) bych ráda upozornila na podobnost patentů na kabátu a na kabelce. Je to detail, kterého si možná nikdo nevšimne. Detail, který by mě u někoho jiného upoutal a donutil mě uvědomit si, že ten člověk přemýšlí nad tím, co nosí.


| top, kalhoty kabelka - Zara | kabát - Promod | boty - Baťa | náhrdelník - House | brýle - Ray Ban |









19 komentářů:

  1. ten kabat je skvely :) Mam rada take plachtu-pripominajuce odevy. Je to oslobudzujuco antisexy :)
    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezký článek Aničko :) minule jsem psala v komentáři, že tě obdivuju, že bych si taky (jako ty před 2 lety) řekla kabát pod kolena prostě ne :) třeba se změním :D

    http://assecondmoments.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. uzasny trench coat !

    Zvu tě ke mě na giveaway : YOKO NGUYEN BLOG

    OdpovědětVymazat
  4. - cernokneznici vladnou svetu ♥
    amen

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní7/11/14 14:18

    dlouhé kabáty moc nemusím, ale tenhle je opravdu skvělý a rozhodně ti moc sluší. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ani? To je bomba! <3 Nemám ráda prvoplánové outfity, obyčejné, o ničem, tohle je promyšlené, do jediného detailu, i jako tvé patentky. :D Jsi skvělá! ♥

    HAIR IN DA STREET

    OdpovědětVymazat
  7. Mně se ten kabát v Promodu hrozně líbil, ale to bych musela mít miliony abych si mohla koupit všechno co se mi líbí a bohužel v té době byly na řadě důležitější věci. Škoda, protože ten kabát je vážně super a moc ti sluší :)

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
  8. Bzevadnej outfit a musím říct, že i článek jsem přečetla jedním dechem! Rozepisuj se častěji :))

    OdpovědětVymazat
  9. Pre mňa je toto dokonalý outfit :) Super!

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  10. Ten kabát je suprovej, protože ho mám taky, i když jsem si zprvu myslela, že se bude hodně mačkat..když se na něj dívám u tebe, musím ho nosit častěji....u mě na blogu se totiž objevil zatím jen jednou, a to tady:
    http://www.boulevarddeprague.com/2014/08/flowy-trench-coat.html

    OdpovědětVymazat
  11. Ten kabát sis vybrala skvěle, taky by se mi takový líbil. Ale jako celek mi to přijde moc tmavé, ztrácíš se v tom, a to je podle mě škoda.

    OdpovědětVymazat
  12. Hrozně ti to sluší a já miluju kombinovat černou s černou nebo s tmavými barvami, takže já jsem pro! :))
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  13. Ten kabát je naprosto úžasný! Já, jako milovník kabátů jsem unesená, kdybych mohla nosím je i v létě. Každopádně, jsem na to teď podobně, celo-černé outfity vítězí. Přestože na mne už polovina třídy kouká že jsem celá v černém, tak mně to vůbec nevadí a cítí se v tom nejlépe! :)
    annatruksa.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. Můžu se prosím zeptat,jakou máš velikost kabátku? Děkuju :)

    OdpovědětVymazat

♥♥♥