DIY MARBLE MAC

Upřímně řečeno, když jsem asi před rokem narazila na tuhle fotku, řekla jsem si, že si snad koupím macbook jen aby mohl takhle vypadat.:D Když jsem pak v červnu dloouze řešila, jakej notebook si nakonec vyberu, doopravdy jsem na něco takovýho ani nepomyslela a napadlo mě až teď, že bych mohla zkusit mramorovej obal na mac sehnat. Našla jsem ho na několika eshopech, ale ty potisky se mi zas moc tak nelíbily, abych za ně dala $30. Nakonec jsem narazila na stručnej návod, kterej se zdál překvapivě jednoduchej (a výsledná cena mnohem nižší). Tak jsem to vyzkoušela a nafotila a pokud taky milujete vzhled mramoru, můžete to zkusit.:) Na počítač, tablet, mobil, krabice, sešity, cokoliv!↓↓



Hlavní věc, co na to potřebujete, je folie s potiskem mramoru. Asi půjde sehnat v nějakých kamenných obchodech (prý jich mají spoustu v OBI), ale já ji objednala odsud. Je široká 45 cm a min. délka 1 metr. A to vystačí určitě na víc než jeden počítač. A ještě mě napadlo, že jestli nemáte mac, ale nějakej černej notebook, tak by mohla dobře vypadat ta tmavá verze mramorový folie.
A pak už stačí jen pravítko a odlamovací nůž.
1) Nejdřív ten počítač/sešit/whatever obkreslete zezadu na folii a vystřihněte (nechte okraje).

 2) Pořádně vyčistěte povrch, na který to budete lepit.

 3) Odlepte pruh z kratší části vystřižený folie.

 4) Nejdřiv přilepte střed a pak celý ten odlepený pruh.

 5) Pravítkem uhlazujte folii a zespodu pomalu odlepujte ten zadní papír. (Když to dáte křivě, tak to jde v pohodě oddělat a udělat znovu.)

 6) Potom odlamovacím nožem odřízněte okraje. Jde to tím fakt krásně a přesně. Nejlepší je, když to nejdřív uděláte takhle od oka svrchu a potom počítač otočíte a zarovnáte ještě obráceně. (Těžko se to popisuje, ale to vám dojde, až to budete dělat:D.) A aby se okraje neodlepovaly, tak je dobrý trochu je nahřát fénem a pořádně přitisknout.

7) Nakonec ještě tenhle detail a hotovo. Je to easy a podle mě straašně krásný! Akorát to má trochu nevýhodu, že když na tom počítači pracujete, tak se tím vůbec nemůžete kochat.:( :( :( Takže buď sedět před zrcadlem nebo mít ten počítač pořád zavřenej na stole a jenom se na něj dívat.;)

Good luck a napište mi jestli jste to zkoušeli, nebo jestli to zkusíte. A dejte mi vaše tipy na DIY srandy na víkend.:) 
Nebo pro vás mám něco zkusit vymyslet já?

11 komentářů:

  1. Tyjo, to by mě vůbec nenapadlo! Koukala jsem na různé kryty na ebay, ale tohle vypadá mnohem líp! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je hodně dobrý nápad! Už projíždím tu stránku a hledám si, čím si notebook polepím. Vážně super :)

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Na tyhle folie se mi nejvíc osvědčil Bauhaus!! :3 mají tam různé typy toho mramoru.. jen jsem nikdy nenašla odvahu nalepit si to třeba na notebook, i když to vypadá fakt perfektně :( vždycky se všechno snažím udržet v úplně původním stavu :D

    OdpovědětVymazat
  4. je to strašně krásný:)
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Ježiš no nekecej tak toto je naprostá pecka !!!

    Sleduj mne také na :
    www.lucieglam.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní27/2/16 18:29

    Tak to vypadá fakt krásně, díky za nápad :) Určitě bych to chtěla vyzkoušet na mobil. Tvoje DIY články mě baví, takže můžeš zase něco vymyslet.

    OdpovědětVymazat
  7. Vyzerá to naprosto dokonalo!!!! Si veľmi šikovná! Mne by sa jabĺčko vyrezať nepodarilo :D
    WITH GREY WOLF

    OdpovědětVymazat
  8. Taky se mi tenhle styl hrozně líbí a kdybych měla jiný počítač, tak už to vyrábím! Ale mohla bych to zkusit aspoň na ten sešit! :)
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
  9. Zkoušela jsem už dříve na telefon a absolutně to nešlo, nedrželo :)) + ty detaily a zakulacené rohy je tam o to těžší udělat přesněji, ale já mám ještě ke všemu trochu prohnutej telefon, takže to byl asi taky ten důvod. :) Polepila jsem si pak alespoň zápisník.

    OdpovědětVymazat
  10. Já to mám v plánu vyzkoušet na notebook Lenovo , tak mi držte palce ať se mi to povede :)
    Jinak díky za typ :)

    OdpovědětVymazat
  11. To je sice super nápad, ale pochybuju, že chceš mít maca za 25 litrů po odlepení té fólie v takovým stavu, jakej právě bude, páč tyhle folie nejsou semipermanentní :/

    OdpovědětVymazat

♥♥♥