what to buy for christmas?

Články s tipy na dárky k Vánocům se to brzy bude jen hemžit. A tak jsem si řekla, že já ho napíšu radši včas - ještě než stihnete nakoupit spoustu nepotřebných dárků, které možná vaše blízké potěší, ale bohužel na úkor přírody nebo lidí, kteří ty dárky vyrobili.
Nebudu se teď rozepisovat o fast X sustainable fashion, o chemikáliích v oblečení a o dětské práci v Bangladéši. Prostě jen napíšu, že do obchodního centra bych nakoupit dárky nešla. A kde jinde bych teda hledala? 


1) markety, kde můžete strávit víkendové odpoledne, kde je víc prodejců najednou a kde najdete i super jídlo a kafe. Já se chystám třeba na MINT: Prague Fashion Market nebo na Sustainability Day - Xmas edition

2) český diáře a sešity (Papelote), designový hrnky a misky (van de mi) nebo šperky různých českých autorů (Koncept story.) jsou podle mě uplně nejlepší dárky ze všech (a taky doplňky a nový diáře od shit happens)

3) za lepší vánoce na freshlabels: spousta tipů na dobrý dárky - od kosmetiky po krabičky na svačiny i na notebooky.

4) na zootu se taky něco najde: 
  • Něco k dobru (pro podporu neziskovek, z organický bavlny a vyrobeno za férových podmínek) 
  • Něco s sebou (eko lahve na vodu a termohrnky na kafe - obzvlášť můj novej nej kámoš Frank Green)
  • Něco místo mozku (papelote + neziskovka Cesta domů + dost místa na všechny schůzky a úkoly)

5) z urbanluxu jsem minulý vánoce taky objednávala několik dárků - mega hustý zubní kartáčky Yumaki z bilogicky odbouratelného plastu z cukrové třtiny, ponožky Happy Socks, veganský mini peněženky nebo kabelky Matt&Nat a filtrační lahve nebo džbán Bobble

6) nejen k vánocům - podpořte nějaký začínající projekt na hithitu a odměnu za podporu darujte k vánocům. třeba značka Metráž, která podporuje ženy v tísnivé sociální situaci a zajišťuje jim prostor pro vyrábění krásnejch věcí zrovna vybírá peníze na e-shop. doplňky, ručně vyráběné mýdlo nebo legíny LEEDA - to jsou odměny za podporu a zároveň krásný dárky k vánocům.<3


7) prozkoumejte nový pražský obchody jako Míšeňská 10Girl Next Door nebo SIGNATURE store & cafe - a jak říká fb signature "Příští pátek je black friday. Pokud se ti nechce šílet v obchodech, zajdi nakoupit dárky k nám do VNITROBLOCKU. Každý kus je od originálních značek a lokálních designérů, a ke každé nakoupené věci, co je alespoň z poloviny černá, dostaneš kafe zdarma!"

...tak já nevim - fakt se vám do těch obchoďáků chce?!


btw pokud máte doma milovníka výtvarnýho umění (a není to student = nemá vstup zdarma na stálý expozice do národní galerie), tak mám pro vás tip: Klub přátel NG <3
btw 2: velká databáze udržitelných obchodů na www.greenglasses.cz :)

8 komentářů:

  1. Super tipy!
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý, konečně nevidím jen co koupit, ale hlavně kde to koupit:-)
    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Jee, tohle jsou perfektní tipy! A nejen na Vánoce :)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělé tipy! Na Zootu nakupuju moc ráda a to nejen během Vánoc :)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  5. Min jsem bohužel prošvihla, což mě celkem mrzí, viděla jsem fotky a vypadaly suprově! :( Já osobně nemám ráda nakupování po e-shopech, ani pokud mají "výdejny"... takže vždy jen do kamenného obchodu! :) A vybrala jsi vážně dost designové kousky! ;)
    Na mém blogu je giveaway o krásné náramky Deltimo, tak se určitě Ty i Tvoji čtenáři koukněte, ať si třeba uděláte radost ještě před Štědrým dnem! :)
    Giveaway o naramky Deltimo

    OdpovědětVymazat
  6. Wow, tolik stránek, tolik cool věcí.. Potřebovala bych víc kamarádů, sakra.. Ale aspoň si to můžu koupit sobě.

    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
  7. Diky za inspiraci, urcite neco nakoupim ;) a nejspis hlavne pro sebe :-D Jinak co se tyka sperku, tak muj oblibeny obchod je https://www.goldeligius.cz/ Jiz mam odsud asi 5 sperku vcetne nausnic a vse probehlo vzdy perfektne. Tak treba tim taky nekoho inspiruji.

    OdpovědětVymazat

♥♥♥